ЗАЩО БРАНДИРАНЕТО Е ТОЛКОВА ВАЖНО ЗА БИЗНЕСА?

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Брандирането на даден бизнес е по-важно, отколкото си мислите. Отвън вашата марка може да изглежда така, сякаш се състои само от елементи като лога и цветове, но тя всъщност е цялата идентичност на вашия бизнес. Вашата марка ви придава индивидуалност.

Брандирането винаги е било жизненоважна част от бизнеса, но сега може да е по-важно от всякога. Със социалните медии потребителите са изложени на нови марки всеки ден. Това може да бъде чудесно за потребителите, които имат много възможности и могат да направят проучване, за да намерят най-добрия, но затруднява бизнеса.

Днес има огромна конкуренция, така че фирмите трябва да положат допълнителни усилия, за да гарантират, че се открояват в тълпата. За да направите това, трябва да инвестирате в създаването на силна марка, която ще привлече и задържи вниманието на хората. С правилната марка имате шанс да получите известен контрол върху това как хората възприемат вашия бизнес, така че не искате да пренебрегвате това.[/vc_column_text][vc_column_text]

Повече хора ще разпознаят вашия бизнес

[/vc_column_text][vc_column_text]Една от най-очевидните причини, поради които бизнесът се нуждае от брандиране, е да му помогне да бъде разпознаван по-често. Ако имате силен бранд за вашия бизнес, хората естествено ще го вземат под внимание много повече, отколкото биха го направили без него. Бизнес, който всъщност няма сплотена марка, няма да остане в съзнанието на някого за дълго. Бизнес с елементи като отчетливо лого, атрактивни цветове и други визуални елементи ще бъде много по-запомнящ се. Някой може да види вашата марка само за момент, но ако тя остане в съзнанието му по положителен начин, има голям шанс да не я забрави, дори ако този човек все още не е готов да използва вашите продукти или услуги. В крайна сметка, когато са готови да предприемат следващите стъпки, ако вашата марка е останала с тях, те ще се върнат при вас.[/vc_column_text][vc_column_text]

Брандирането може да помогне за изграждане на доверие

[/vc_column_text][vc_column_text]Доверието на вашата аудитория е едно от най-важните неща, които можете да имате като бизнес, но това не винаги е лесно да се спечели. Бизнес, на който липсват ключови елементи от брандирането, ще има още повече затруднения да накара хората да му се доверят.

Брандирането е нещо, което много от нас очакват да видят, когато разглеждаме бизнеса във всяка индустрия и пропускането на това може да е червен флаг за някои. Без брандиране имате много малко да покажете за вашия бизнес.

Ако трябва да избирате между бизнес с ясна, професионално изглеждаща марка и бизнес, който не е положил тези усилия, вероятно знаете на кой от тях бихте се доверили повече. Брандирането ви помага да покажете на потенциалните клиенти, че сте утвърден и надежден бизнес. Можете да използвате това, за да кажете на хората много рано какво могат да очакват от вашия бизнес. Това е инвестиция, която вашият бизнес прави, за да се подобри и потенциалните клиенти ще разпознаят, че сте полагали усилия за създаване на вашата марка.[/vc_column_text][vc_column_text]

Можете да подобрите рекламата си

[/vc_column_text][vc_column_text]Вашият бизнес няма да може да стигне много далеч без реклама. Брандирането и рекламата вървят ръка за ръка. Ако искате да имате по-добра реклама за вашия бизнес, първо ще трябва да работите върху създаването на марка.

Когато рекламирате бизнеса си, искате всичко да е сплотено и да представлява идентичността и ценностите на вашия бизнес. Това може да бъде предизвикателство, когато не сте отделили време да формирате марката си. Ако рекламирате без солидна марка, пропускате много страхотни възможности за създаване на ефективна кампания. Включването на брандинг във вашата реклама ще помогне за увеличаване на разпознаваемостта на вашата марка, когато всичко е свързано.[/vc_column_text][vc_column_text]

Страхотно е за вашите служители

[/vc_column_text][vc_column_text]Брандирането осигурява стойност и във вашата компания. Разбира се, искате вашите служители да обичат да работят за вашата компания и да се чувстват като част от екип. Компания със страхотна марка по-лесно ще може да накара служителите да се чувстват като ангажирани с нещо повече от просто работа.

В допълнение към брандирането, което може да помогне за привличането на нови клиенти, вие също искате да инвестирате в аспектите на брандирането, които поддържат мотивацията на вашия екип. Това включва малки неща като марково облекло и стоки, но също така и външния вид на цялото ви офис пространство. Ако можете да мотивирате служителите си, като създадете усещане за единство чрез брандиране, бихте могли да видите страхотни резултати навсякъде.[/vc_column_text][vc_column_text]

Брандирането създава лоялни клиенти

[/vc_column_text][vc_column_text]Вие не искате просто клиенти, които разпознават вашата марка и използват бизнеса ви веднъж – вие искате да създадете клиенти, които продължават да се връщат. С добро брандиране можете да придадете на марката си по-човешка страна, с която клиентите ви могат да се отнасят към вас като нещо повече от компания, която е изцяло бизнес.

По много начини можете да привлечете емоциите на хората чрез брандиране и да ги накарате да се почувстват по-свързани с вашата компания. Брандирането ви позволява да изграждате взаимоотношения с аудиторията си, което в крайна сметка може да ги превърне в лоялни клиенти. Можете да създадете марка, за която хората наистина се интересуват, и да се поставите пред бизнесите, които не използват това в своя полза.[/vc_column_text][vc_column_text]Smash Balloon Facebook Feed Pro е един от най-добрите Facebook плъгини за WordPress на пазара.

Това улеснява свързването на вашия WordPress сайт с Facebook с едно натискане на бутон. Ако имате голяма общност във Facebook и редовно популяризирате и организирате събития, тогава този плъгин ще ви помогне да ги интегрирате с вашия сайт.

Вместо да използвате множество плъгини, можете просто да създадете събитие във Facebook и то автоматично ще се покаже на вашия уебсайт.

Освен функциите за автоматизация и управление на събития, можете да използвате плъгина, за да покажете вашата емисия във Facebook, публикации и други на вашия уебсайт на WordPress. Имате пълен контрол върху това как изглежда и каква информация искате да покажете.[/vc_column_text][vc_column_text]Ако търсите специалист, с когото да обсъдите вашия бранд, можете да се обърнете към Ралица Ангелова.[/vc_column_text][vc_column_text]Източник: www.forbes.com[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

BG